Je hebt net wat rauwe kip in stukken gesneden als een pro. Je maakt het af, wast de plastic snijplank met zeep en heet water, schrobt flink. Dan spoel je ‘m af, schudt ‘m droog en bergt ‘m op. Goed gedaan… toch?
Mis! Want diep in al die kleine sneetjes en krassen van je snijplank? Salmonella. E. coli. Schimmel. Kortom: de slechtst denkbare dinergasten.
Misschien heb je al eens geüpgraded. Overgestapt op een houten plank of zo’n loodzwaar stenen model dat aanvoelt als keukenharnas?
Maar laten we eerlijk zijn…
Plastic? Meer krassen dan een kattengevecht.
Hout? Ruikt naar een mix van oude vis en rotte ui.
Steen? Prima als je met een zwaard snijdt.
Feit is: je hebt van alles geprobeerd… en je snijplank is nog steeds een bacteriehotel.
Stel je voor dat er één snijplank is die bacteriën echt blokkeert, in seconden schoonspoelt en je messen niet sloopt? Daar komt Ticubo in beeld.