Ik dacht altijd dat thuis koken betekende dat ik de gezondheid van mijn gezin beschermde. Verse producten, huisgemaakte maaltijden, geen twijfelachtig afhaaleten.
Maar toen ontdekte ik dat het meest gewone hulpmiddel in mijn keuken – mijn snijplank – onze maaltijden volstopte met onzichtbaar plastic.
Het feit dat me echt schokte? De gemiddelde persoon slikt elk jaar 50 gram microplastic*. Dat is alsof je elk jaar tien bankpasjes of twee AA-batterijen opeet.
En de grootste boosdoener in de keuken? Plastic snijplanken.
Elke snee met het mes over mijn oude plank liet microscopisch kleine deeltjes achter in ons eten. Ze verdwijnen niet zomaar – ze blijven in je darmen, verstoren je hormonen en kunnen op de lange termijn serieuze gezondheidsproblemen veroorzaken.
Het was angstaanjagend om te beseffen dat mijn keuken – het “hart van mijn huis” – het verborgen gevaar was dat ik al die tijd had genegeerd.
Toen begon ik te zoeken naar een alternatief… en ontdekte ik de Katori titanium snijplank.